VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓK

Tornyospálcai egészségház komplex korszerűsítése - TOP-4.1.1-15-SB1-2016-00037

Kedvezményezett: Tornyospálca Község Önkormányzata

Projekt címe: Tornyospálcai egészségház komplex korszerűsítése

Támogatás összege: 59 861 798 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt befejezés dátuma: 2017. október 31.

 Projekt tartalma:

A projekt keretében Tornyospálca Község Önkormányzata tulajdonában álló, s általa fenntartott egészségház rekonstrukcióját, belső fejlesztését oldottuk meg, eszközbeszerzéssel együtt.

Az épületben jelenleg fogorvosi rendelő, védőnői szolgálat, rendőrség valamint család és gyermekjóléti szolgálat látja el Tornyospálca lakosságát.

Az épület irodaháznak épült a hetvenes években, komolyabb felújításra 2005-ben és 2015-ben került sor, de ez a felújítás nem volt teljeskörű. Az épület kialakítása nem felel meg a mai követelményeknek, egye területein (tető, vizesblokk) komolyabb átalakítást kíván.

2015-ben KEOP-5.7.0 pályázat keretében került sor az épület passzív energetikai korszerűsítésre (hőszigetelés, külső nyílászáró csere). 2012-ben megújuló energiaforrás felhasználására alakítottuk át az épület primer fűtési rendszerét.

Ezen fejlesztések ellenére az épület belseje, elsősorban a burkolatok és belső nyílászárók cseréje tekintetében elmaradottak, korszerűtlenek, nem, vagy csak nehezen fertőtleníthetőek. Egy régebbi irodaépületből kialakított irodaház helyiség elrendezései sem méretükben, sem logikájukban nem felelnek meg a követelményeknek.

A projekt fő célja a fenti hiányosságok orvoslása volt, új korszerű, egészségügyi, munkavédelmi, munkaegészségügyi szabályoknak megfelelő fogorvosi rendelőnek, védőnői szolgálatnak és egészségfejlesztési feladatok ellátására helyt adó épületet alakítottunk ki. Az épületkialakításon túl második cél a fogorvosi rendelőnek és a védőnői szolgálatnak megfelelő eszközökkel történő felszerelése, ellátása volt.

A fenti problémák megoldása érdekében, a fejlesztés során az épületen az alábbi tevékenységeket valósítottuk meg:

Régi tetőszerkezet, héjazat bontása, kémények bontása.

Új tetőszerkezet építése, mely a babakocsi-tárolót és az új helyre helyezett rámpát is lefedi. 504 m2  cserepes lemez fedést kapott az épület.

A régi mozgáskorlátozott rámpa elbontásra került, helyette az épülethez simulva építettünk egy szabványos méretű rámpát.

A korábbi vizesblokkot teljesen újjáépítettük. Az egykori rendőrségi irodából és raktárból várótermet alakítottunk ki a fogorvosi rendelő számára.

A szolgálati mosdó megszüntetésével növeltük a védőnői helyiségek méretét,  elkülönítve a terhesgondozást, a csecsemőgondozást, valamint a nőgyógyászati helyiségeket.

A védőnői szolgálat és a fogorvosi rendelő valamennyi helyisége új, fertőtleníthető burkolatot kapott. Szintén új burkolatot kapott a közös használatú vizesblokk, valamint a folyosó.

Az épület egészségügyi alapellátásához tartozó helyiségek belső nyílászárói kicserélésre kerültek az akadálymentesítés követelményeinek megfelelően.

Az épület átalakítása következtében a kötelező alapellátási szolgáltatásokon túl egészségfejlesztési feladatok ellátása, preventív szolgáltatások fejlesztése, egészségfejlesztő programoknak helyt adó multifunkcionális helyiségek alakítottunk ki, ahol fejlesztőpedagógusnak, logopédusnak, pszichológusnak biztosítunk helyet. Mindezek fejlesztése is része a projektnek.

Az építészeti korszerűsítés mellett a technikai eszközállomány legalább olyan fontos része volt a fejlesztésnek.

A fogorvosi rendelőben új, korszerű berendezéseket szereztünk be, s állítottuk a lakosság szolgálatába. Új fogászati lézerkészülék, fogászati kezelőegység intraorális digitális röntgenkészülékkel, s egyéb kiegészítőkkel, valamint autokláv sterilizáló került beszerzésre.

A fogászati felszerelésekkel a potenciális páciensi kör is kiszélesedett.

Tornyospálca applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

4642 Tornyospálca
Rákóczi utca 23.
tornyospalca@tornyospalca.hu
Telefon: +36 45 445 001
Fax: +36 45 445 001
Régi weboldal: tornyospalca.localinfo.hu/

tornyospálca-a-facebookon-kép

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 8.00 - 12.00
Kedd: 8.00 - 12.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00

Tornyospálca Önkormányzat