ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOK 2022

Gazdaságélénkítő program

Bont, James Bont

Pályázati forrás igénybevételével kezd újabb vállalkozásba az Önkormányzat

A Kormány Magyarország különböző területei közötti gazdasági egyenlőtlenség csökkentése érdekében gazdaságélénkítő programot indított. Tornyospálca szerencsésnek mondhatja magát, hiszen azon kevés települések közé tartozik, amelyek adottságai és korábban elért eredményei okán meghívást kaptak a Programban való részvételre. A Program keretén belül a települési önkormányzatok gazdaságélénkítő projektekkel pályázhattak vissza nem térítendő költségvetési támogatásra.

Önkormányzatunk az „Építőipari és mezőgazdasági szolgáltatások Tornyospálcán, avagy a „Bont, James Bont” elnevezésű pályázattal vesz részt a Programban, amelyre 65.443.250 Ft vissza nem térítendő költségvetési támogatást nyert. A támogatási okirat száma: BM/10949-12/2020.

Az önkormányzatokra nem igazán jellemző vállalkozási tevékenységet az önkormányzatunk saját cégén, a Tornyospálcai Településüzemeltetési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság útján látja el.

A megnyert támogatási összegből – a már meglévő eszközök, gépek mellé – az Önkormányzat vásárolt egy univerzális gumikerekes kotró gépet a szükséges munkaeszközökkel. A megvásárolt gépekkel, szerelékekkel, a meglévő gazdasági alapok, kapacitások kihasználásával, a helyi erőforrások felhasználása mellett, a helyi igények kielégítése érdekében az Önkormányzat sikerrel vállalkozhat. A tervezett vállalkozási tevékenység célja a helyi gazdaság fejlesztése, a lakossági igények kiszolgálása, munkahelyteremtés, valamint az önkormányztai bevételek növelése.

Az Önkormányzatnál korábban beszerzett, valamint e projekt keretében érkezett eszközökkel elsősorban a helyi és környékbeli vállalkozások igényeit szeretnénk piaci alapon kielégíteni gépi munkavégzéssel az építőipar, a mezőgazdaság, valamint a szolgáltatások területén. E lehetőségeket biztosítani kívánjuk a településen élő magánszemélyek számára is. Igénybe vehető tevékenységeink: magasépítés területén épületek, építmények szakszerű bontása, az építési törmelékek teljes feldolgozásával, elszállításával, újrahasznosításával. A mélyépítés területén vállaljuk elsősorban munkagödrök, alapok, tükrök kiszedését, készítését. A mezőgazdaság sem maradhat ki a tevékenységek közül, hiszen a rendelkezésre álló gépek és eszközök alkalmasak fák, főként gyümölcsfák kiszedésére, újratelepítésére, de egyéb mezőgazdasági és szállítási munkákra is. Az Önkormányzat a kapacitásait úgy tervezte, hogy lehetőség legyen a környező települések számára igénybe venni az elsősorban föld medrű árkok, vízbefogadók készítését, kotrását, amellyek hatékonyan csökkenthető a belvízveszély.

A projekt megvalósításával, a vállalkozás elindításával várhatóan nem csak a foglalkoztatottság javul, valamint az Önkormányzat bevételei fognak nőni a településen, de reményeim szerint a helyi vállalkozások - különösen a mezőgazdaság területén – gazdasági mutatói is javulnak, nem beszélve a társadalmi, környezeti hatásról, amit a vállalkozás hosszú távon nyújthat a településen előknek.

Lukácsi Attila polgármester

Tornyospálca applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

4642 Tornyospálca
Rákóczi utca 23.
tornyospalca@tornyospalca.hu
Telefon: +36 45 445 001
Fax: +36 45 445 001
Régi weboldal: tornyospalca.localinfo.hu/

tornyospálca-a-facebookon-kép

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 8.00 - 12.00
Kedd: 8.00 - 12.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00

Tornyospálca Önkormányzat