VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓK

Vissza a hírekhez

TÁJÉKOZTATÓ A SZABADTÉRI TŰZGYÚJTÁS SZABÁLYAIRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A SZABADTÉRI TŰZGYÚJTÁS SZABÁLYAIRÓL

2021-03-12 11:42

A tavasz és az egyre melegedő időjárás, továbbá a tavaszi munkák beköszöntével jelentős mértékben megnövekedik az erdő –és avartüzek, továbbá a kiskertekben történő tűzesetek száma. A szabadtéri tüzek kialakulásának megelőzése érdekében az alábbiakra hívom fel a figyelmüket:

  • A veszélyhelyzet megszűnéséig Tornyospálca belterületén, a növényi hulladék és avar nyílttéri égetése március 1. és május 15. között – vasárnapok és ünnepnapok kivételével- 10.00 -16.00 óra között engedélyezett. A növényi hulladékon kívüli egyéb hulladék égetése belterületen és külterületen egyaránt tilos.
  • Minden külterületen végzett szabadtéri égetés bejelentésköteles. A külterületen történő vágástéri hulladék égetéséhez szükséges bejelentőlapot megtalálják Tornyospálca Község honlapján.
  • Külterületen az ingatlan tulajdonosa, használója legfeljebb 10 ha egybefüggő területen végezhet irányított égetést. Az irányított égetés terjedelmét, időpontját, helyszínét előzetesen az égetés megkezdése előtt 5 nappal írásban be kell jelenteni a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. A bejelentés illetékmentes, az ehhez szükséges nyomtatványt megtalálhatják Tornyospálca Község honlapján.
  • Tűzgyújtási tilalom esetén akkor sem megengedett a tűzgyújtás, ha azt egyébként jogszabály megengedi
  • A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról. Mindig legyen nálunk a tűz gyújtására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani. Tájékozódjunk a várható időjárásról, mert a szál kedvez a tűz gyors továbbterjedésének.

A jogszabálytól eltérően végzett tűzgyújtási tevékenység 20.000- 3.000.000,- Ft-ig terjedő tűzvédelmi bírságot von maga után. A szabadtéri tűzgyújtás további feltételeit az Országos Tűzvédelmi Szabályzat - 54/2014. (XII.5.) BM rendelet- tartalmazza.

Tornyospálca, 2021. március 12.

 

Csura Eszter

     jegyző

A hírhez feltöltött .pdf fájlok
https://tornyospalca.smartonkormanyzat.hu/data-files/pdf/hir-196-20210312114435.pdf




További hírek

Álláspályázat

Álláspályázat

Megtekintés
Heti menü

Heti menü

Megtekintés
Heti menü

Heti menü

Megtekintés
Szünidei gyermekétkeztetés

Szünidei gyermekétkeztetés

Megtekintés

Képgalériák

Közvilágítási hibabejelentő

Közvilágítási hibabejelentő

Tornyospálca applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Android applikáció

iOS applikáció

4642 Tornyospálca
Rákóczi utca 23.
tornyospalca@tornyospalca.hu
Telefon: +36 45 445 001
Fax: +36 45 445 001
Régi weboldal: tornyospalca.localinfo.hu/

tornyospálca-a-facebookon-kép

Ügyfélfogadás:
Hétfő: 8.00 - 12.00
Kedd: 8.00 - 12.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 12.00

Tornyospálca Önkormányzat